U bent hier: >> Het verhaal van: Luke

Het verhaal van: Luke

Luke uit Sri Lanka heeft geen gemakkelijk leven gehad. Toen Luke 13 jaar was, overleed zijn vader plotseling en toen hij 14 jaar was kwam hij in een kindertehuis. Daar leerde hij Jezus kennen. Dat veranderde zijn leven totaal.

“Ik heet Luke, ben in 1960 geboren in Sri Lanka en opgegroeid als Hindu. Op mijn twaalfde verhuisden we naar India, het thuisland van mijn vader, en daar vestigden we ons in Tamil Nadu. Kort daarop raakte mijn vader verlamd en stierf hij. Dat zorgde voor veel lijden in mijn familie. Om niet op de straat te moeten leven, ging ik werken in een fabriek om geld voor mijn familie te verdienen. Een jaar later kwam ik in een kindertehuis van Red een Kind en daar startte ik opnieuw een opleiding. Daar leerde ik de Heer Jezus Christus kennen, maar zoals gezegd, voor mij was dat één van de vele goden in de wereld.”

Predikant
“Gestimuleerd door de leiders van het kindertehuis volgde ik een missie training. Vervolgens deed kreeg ik een theologische opleiding in Chennai. In 1988 werd ik lid van een Methodisten kerk. Die kerk heb ik tot 1996 heb gediend. Om persoonlijke redenen stopte ik daar mee. Daarna werkte ik een aantal jaren als predikant in Indiase dorpen en in 2005 startte ik een kindertehuis met vijf kinderen.”

Genade
“Door Gods genade en na contacten met ds. Abraham en br. Sundarum van de SIRC werd ik in 2007 met mijn gemeentes lid van de SIRC. Ik ben predikant van 2 gemeentes: Dharmapuri en Deevattipatti. In Dharmapuri heb ik een tehuis voor arme wezen en halfwezen. Verder evangeliseer ik in een zestal dorpen hier omheen.”

Print Friendly, PDF & Email