U bent hier: >> Terugblik: India in het nieuws

Terugblik: India in het nieuws

Kijken naar het journaal, de krant lezen, zomaar twee manieren waarop we te weten krijgen wat er in de wereld gebeurt. Nieuws maakt vaak iets bij ons los: een bericht is interessant, verdrietig, mooi, noem maar op. We kunnen het nieuws daarom uitstekend gebruiken in ons gebed, om God te danken voor wat Hij geeft en doet, en om te vragen om Zijn zegen en hulp in al die situaties waarin onze wereld zo duidelijk afwijkt van hoe Hij het bedoeld heeft.

India in het nieuws

Afgelopen jaar was India regelmatig in het Nederlandse nieuws. We hoorden berichten over droogte en overstromingen, met mislukte oogsten als gevolg.┬á De Trouw schreef dat ook in Nederland steen wordt verkocht dat uit steengroeven met kinderarbeid komt, en naast kinderarbeid zijn de arbeidsomstandigheden vaak zo slecht dat werknemers niet oud worden. Daarnaast zijn er ook andere problemen voor de gezondheid, zoals giftige stoffen en een tekort aan hygi├źnische toiletten. Al deze berichten laten zien dat onze wereld nog steeds wacht op verlossing uit de greep van het kwade.

Tegelijk zijn er ook hoopgevende berichten: Spanningen aan de grens leidden niet tot een conflict. Nieuwe wetten verbeteren de rechten van vrouwen. En natuurlijk is er ook ander goed nieuws vanuit de South India Reformed Churches, onder andere te lezen in Naast. Bid mee voor India, en dank voor Gods zorg over onze broers en zussen en alle mensen in dit deel van de wereld!

Print Friendly, PDF & Email